New Orleans – spökvandring och jambalaya

New Orleans är staden med ett utbud för alla människor, historiska sevärdheter och en fantastisk musikkultur. Men också det lite annorlunda med alla spökvandringar som finns över staden. New Orleans har en sägen av många olika varelser som lurar i mörkret. Cajunköket är ett måste att testa när man är här och varför inte resa hit under Mardi Gras som är en världskänd högtid.

The French Quarter

De franska kvarteren är det äldsta området i staden och upprättades av Jean Baptiste Le Moyne de Bienville. Det är även de franska kvarteren som staden New Orleans är uppbyggd runt. Här finns det många barer att hänga på och den mest kända gatan är Bourbon Street där det kryllar av jazzmusik både inne i barer men också utmed gatan. Jazzen är alltid med dig i New Orleans.

Läskig spökvandring genom kvarteret

De kusliga spökvandringarna går genom de franska kvarteren och bjuder på verkliga historier. Med andar och spöken som hänger över dig blir det en skrämmande upplevelse och speciellt då de historier som berättas faktiskt är dokumenterade. Under vandringen får man besöka en voodoo affär och en hemsökt bar som bjuder på spännande historier.

Smakrika Cajunköket

Cajunköket är hett, smakrikt och rökigt gott. Med sina klassiska rätter som jambalaya och gumbo tas smaklökarna till en ny nivå. Cajunkryddad, grillad fisk och kött är också en hit.

Vad är då Canjun? Kryddorna som används för att skapa den rätta smaken är paprika, cayenne, vitlök, peppar och oregano men även andra kryddor förekommer, det beror på vem som gör den.

Mardi Gras

Mardi Gras firas varje år i januari och är bland den mest spektakulära festivalen i världen med sitt långa karnivaltåg av uppbyggda kreationer. Karnivalen har sitt ursprung i Europa och hängde med över Atlanten till New Orleans med fransmännen. Hela staden är med i firandet och många turister vallfärdar hit för att få delta.