Surfing – en kul aktivitet för alla

Är du sugen på att testa någon ny kul aktivitet? Surfing är en rolig och utmanande sport som lämpar sig för nästan alla människor skulle jag säga. Detta en kul aktivitet att testa på att göra tillsammans med vänner. Även för dig som ensamresenär kan en vecka på surfcamp vara något. Om man inte gillar tanken på att själv vara ute i vattnet är det också roligt att se på när andra surfar. Föredrar man att ha det lite lugnare finns det givetvis andra val som att se surfare på TV. En fördel med att vara hemma är att man kan göra andra saker samtidigt som att surfa på online casino såsom nyslots.com eller vara en surfare i ett online spel.

Surfcamp – vad är det?

Är man intresserad av att testa på surfing är en vecka på ett surfcamp något av det bästa man kan göra. Speciellt om man reser ensam och vill träffa nya människor som också vill lära sig denna sport. Bor man på ett surfcamp får man lektioner, boende och mat samt en upplevelse för livet. Man kan välja ett camp i Europa eller i något mer tropiskt varmt land. Fördelen med Europa är att det är nära Sverige och då mer lättillgängligt, men då måste man lirka sig i och ur en våtdräkt kanske flera gånger per dag i kyligt väder. Spenderar man lite mer tid och pengar på flyg till någon varmare plats är det enda man behöver få på sig sina badkläder och solkräm innan man hoppar i.

Heta surfspots med surfcamps

I Europa hittar vi surfcamps i bland annat Biarritz i Frankrike och i Galicien Spanien. Hit flyger man på bara några timmar och här finns bra surf både sommar samt höst. Förutom surf kan man njuta av god mat och vin varje kväll samt innan morgonsurfet slinka in på ett café för en nybakad croissant. Vill man åka till varmare breddgrader finns det många surfcamps i Costa Rica och här hittar man också mycket yoga retreats så varför inte kombinera surf och yoga. Indonesien har också bra surf för både nybörjare och mer vana surfare. Här får man en mångkulturell upplevelse och kommer garanterat äta cirka 100 nasi goreng under sin vistelse. Nasi goreng betyder stekt ris.