Festivaldags!

Är det festivaldags? När man hör ordet festival tänker de flesta på tält, gummistövlar och ljumna öl. Men nu för tiden ser festivalerna väldigt olika ut. Visst finns den klassiska festivalen kvar men nya kommer allt mer. Stadsfestivaler är väldigt hett just nu och det är den lite mer “vuxna” festivalen. Man kan gå hem eller till ett hotellrum för att ta en dusch och slippa vakna upp i ett svettigt tält. Det kan faktiskt vara skönt att återhämta sig på ett hotell. Det finns ordentlig mat och man kan slappna av på ett helt annat sätt som att se på TV eller spela på online casinon som Duelz.

Festival i Sverige

De största festivalerna äger rum under sommaren med världskända artister, men också vintertid erbjuder festivaler. Då ligger oftast fokus mer på lokala band. Under vinterhalvåret är det tid för att upptäcka nya band på festivaler i mindre skala. Istället för att se Iron Maiden under kända festivalen Sweden Rock kan man få njuta av ett mindre band som Topplock under den nystartade festivalen Skövde in Rock.

Lollapalooza kommer till Sverige

Festivalen Lollapalooza har funnits med sedan 1991 och är amerikansk men platserna där festivalen hålls skiftar varje år och nu har turen kommit till Sverige. Sommaren 2019 kommer den stora festvalen till Stockholm och vi kan ta del av artister som Foo Fighters och Lana del Ray.

St James Church – Dingle

Hört talas om St James Church i Dingle? I denna gamla stenkyrka samlas artister varje år i den lilla kuststaden Dingle på Irland för att framföra sin musik. Det är en återkommande festival i december som heter Other Voices där man samlar olika sorters artister. Både kända och mindre kända band uppträder i kyrkan och på pubarna runt om i byn. Det är en härlig känsla där i byn när man springer runt från pub till pub, dricker något värmande efter kylan utanför och njuter av allt från en klassisk irländsk visa till en pumpande rocklåt. Amy Winehouse är en artist som har förtrollat sin publik i kyrkan under Other Voices.