Spendera tid i ett indiskt ashram

Vill du göra en spännande resa både bokstavligen och andligen är det traditionella indiska ashramet en spännande väg att prova på. Ashram hittar man över hela världen, men de har sitt ursprung i Indien. Yoga och meditation kommer ursprungligen från Indien och det är dessa verktyg man lär sig behärska under sin tid i sitt ashram där man även kan passa på att göra en inre resa.

En dag i ett ashram

Som en deltagare i ett ashram följer man noga de regler som finns för att väcka sin spiritualitet och bli den bästa version av sig själv. Man blir väckt tidigt på morgonen för meditation och yoga, efter denna morgonrutin väntas frukost och sedan någon syssla att hjälpa till med. Olika föreläsningar kan finnas tillgängliga under dagen, man får lunch och sedan är det dags för eftermiddagsyoga. På kvällen är det oftast meditation igen och givetvis kvällsmat. All mat som serveras är vegetarisk. Detta är ett exempel på hur en dag kan se ut och självklart ser det olika ut beroende på vilket ashram man väljer att bo på.

Vem väljer att bo på ashram

Vem väljer att åka till en främmande plats och låta någon annan bestämma att klockan 05.00 är det meditation i 2 timmar som gäller sittandes med benen i kors. Jo det är någon som har påbörjat sin personliga utveckling och behöver lite hjälp på traven. I ett ashram lär man sig både meditation och yoga som är det viktigaste man behöver lära sig för att utvecklas personligen och spirituellt. När man följer detta strikta schema har man tid att reflektera över andra ting i livet och man kommer in i sitt “flow”. Vilket av alla ashram ska man välja? Jag tror att man slinker in på den väg man ska ta och att rätt ashram magiskt dyker upp när det är dags för din tid i ashram och din tid för reflektion.