Gå i aboriginernas fotspår

Australien med sin skiftande natur, där kan man kan surfa i det blåa klara vattnet för att sedan vandra i den rödfärgade sanden i inlandet eller i en grön djungel. Man kan snorkla bland fiskar vid barriärrevet eller leva ranchliv bland får. Eller varför inte utforska den äldsta bevarade kulturen som du hittar hos aboriginerna och deras heliga platser.

Äldsta bevarade kulturen

Aboriginerna har enligt många antropologer den äldsta bevarade religionen. Denna kultur inom aboriginerna har funnits länge, i 50 000 år har deras kultur utövats i Australien innan britterna kom år 1770. Så varför inte gå i aboriginernas fotspår och upptäck deras kultur.

Ayers rock

I mitten av Australien ligger Ayers rock, som är ett över 500 miljoner år gammalt berg. Berget kallas av aboriginerna själva för Uluru eller egentligen hela platsen har namnet Uluru. Berget är en helig plats för aboriginerna och här kan de få kontakt med sina förfäder genom olika cermonier. Uluru ligger i nationalparken Kata Tjuta National Park och det finns guidade turer till denna plats och man kan få upptäcka den magiska energin vid berget som aboriginerna tagit del av länge.

Arnhem Land

I området Arnhem Land som ligger i norr finns flera byar som lever kvar i den aboriginska kulturen. Byarna hålls samman av slingriga grusvägar som bara är färdbara vid torra väderförhållanden. Till dessa områden finns det guidade turer om man vill uppleva bushen och uppleva den aboriginska kulturen på nära håll.

Kakadu National Park

En stor nationalpark med härlig vandring och fantastisk natur som bjuder på vackra vattenfall och vilda djur som till exempel krokodiler, fiske, bad och bergsmålningar. Nationalparken har mest bergsmålningar bevarade och en del målningar är över 20 000 år gamla. Här får man bokstavligen se aboriginernas historia uppmålad framför sig. Gunbim är aboriginernas namn för dessa målningar.