Husbil i Australien

Vill du ut och resa men har inte lyckats spara ihop en tillräcklig stor buffert kan Working Holiday i Australien vara grejen för dig. Man kan bland annat få arbete på en ranch eller på en plantage och jobbar där under några månader för att sedan kunna resa runt i Australien. Många hyr en husbil och reser runt tillsammans för att uppleva den häftiga naturen.

Arbeta på ranch

Ranchlivet innebär att leva ute i ingenstans och arbeta nära hästar, får och nötkreatur och det är bra om man har tidigare erfarenheter av dessa djur. Dagarna startar tidigt på morgonen och det är ett slitsamt arbete, men hyfsat bra med pengar. Eftersom man är ute i bushen finns det inget att spendera sina pengar på och man sparar det mesta man tjänar ihop.

Hyra husbil

Det finns många husbilar och campers att välja på med diverse bekvämligheter. Viktigt är att ha någon form av kök och tvättmöjligheter. Sedan är det bara att rulla ut på vägarna och känna frihetskänslan krypa fram. De populäraste rutterna är Sydney till Cairns som går längst östkusten och bjuder på både storstäder och stränder med kristallklart vatten. Rutten Darwin – Adelaide – Melbourne korsar landet och här får man uppleva regnskog, vattenfall, berg och flera nationalparker på vägen.

Berget Uluru som är aboriginernas heliga berg, också känt som Ayers Rock, är ett stopp man måste göra. Mellan städerna Adelaide och Melbourne går en väg som kallas för Great Ocean Road och det är en av världens vackraste vägar. Rutten på västkusten går mellan Perth och Broome och här får man uppleva långa stränder, nationalparker och Coral Coast med alla sina koraller och olika havsdjur. Här är det dags att stanna till, få på sig snorkeln och dyka i bland alla fiskar, sköldpaddor och valar! Husbilslivet ger dig tillgång till storslagen natur utmed vägarna och garanterat många spontana möten med både människor och vilda djur.